277 poze   119349 vizite

Stropit via

Maximul de suprafata ce se poate stropii intr-o zi este de 30 ha.
Departe
Departe
Mai aproape
Mai aproape
Si mai aproape!
Si mai aproape!
A trecut!
A trecut!
Detaliu
Detaliu
Echipament de stropit
Echipament de stropit
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid
Supradoza fungicid

Comentarii album • 58
lungunic 5 mai 2012  
am si eu o intebare am stropit via care e anul 2 cu SHAVIT si mio mai ramas solutia si a doua zi am dato toata dupa o zi au inceput sa se adune frunzele la vita si lugeri sa can indoit oare isi mai revine mentionez ca frunzele sant indoite si ca apretate
Raportează
inicolae 5 mai 2012  
Este putin probabil ca vita sa-ti moara. Chiar daca lastarii sunt afectati o sa-i dea altii. Si eu am facut anul acesta o prostie ... am dat o concentratie prea mare de RIDOMIL, o sa postez fotografii cat de curand.
Raportează
lungunic 6 mai 2012  
de uscat nu se usuca ca deza are 5 zile de cand am stropito doar frunzele sau adunat spre interiorde zici cas direct sarmale si tot ce creste la farv cresc direct adunate au si cativa ciorchini de struguri
Raportează
inicolae 6 mai 2012  
Pai daca te refereai doar daca isi mai revin frunzele ... pai nu o sa-si mai revina.
Am atasat fotografiile despre care spuneam mai sus.
Raportează
anonim
mihaela 20 februarie 2012  
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un calendar al stropirilor la vita de vie, precum si cu denumirea substantelor pe care sa le folosesc.mihaelaruginescu@yahoo.com
Va multumesc anticipat.
Raportează
inicolae 24 februarie 2012  
vezi albumul "Scheme de tratamente vita de vie"
Raportează
anonim
Vilcescu Iulius 23 ianuarie 2012  
Buna.Doresc si eu un calendar al stropirilor la vie si cu ce substante si perioade in kg/l de apa zona Dolj.Va rog ajutatima ca anul trecut am muncit ca prostu.Va multumesc,vilcescuiuli@yahoo.com
Raportează
anonim
dacop 12 septembrie 2011  
Buna!Doresc si eu un calendar al stropirilor la vie si denumirea substantelor aferente.copceadan@yahoo.co.uk
Multumesc!
Raportează
anonim
sabin 11 septembrie 2011  
as dori si eu un calendar pentru stropitul vitei de vie si ce substante multumesc anticipat sabiniq@yahoo.com
Raportează
anonim
George Simion 8 septembrie 2011  
În concluzie , ar trebui să scrieţi o carte " Calendar de activităţi viticole " .
Nu neapărat tipărită ,ci pe suport electronic (DVD ).
Dacă vi se pare o idee bună ,contactaţi-mă pe mail geosim56@yahoo.com
Raportează
anonim
deval 4 septembrie 2011  
Nu stiu daca mai citesti aceate mesaje,dar vreau sa-ti zic,ca am respectat doza ce mi-ai recomandat-o in stropitul viei. Dar acum sunt total dezamagit. Eu mergeam pe "reteta" ce am mostenit-o de la cel batran,si eram multumit de recolta.Anul asta 1/3 din struguri sunt compromisi. I-am aplicat 6 stropiri.ultima dupa ce am carnit-o,pe 26 iulie. Daca vrei,raspunde-mi.
Raportează
inicolae 9 septembrie 2011  
eu am recomandat sa nu se depaseasca, in perioada activa de vegetatie, doza de 1% in cazul folosirii zemei bordeleze, stiu ce am spus, este scris mai jos si imi asum cuvintele. daca dumneavoastra ati folosit in anii anteriori si concentratii de 2,5 % (2,5 kg sulfat de cupru la 100 l apa) este treaba dumneavoatra, iar ca sa-mi spun punctul de vedere ... este inconstienta sa se foloseasca o doza mai mult decat dubla fata de orice recomandare pe care o poti gasii in vreo carte de specialitate. am lucrat 8 ani direct in viticultura si va spun ca mai pe ascuns se foloseau doze mai mari decat cele recomandate, dar, de exemplu, in cazul zemei bordeleze se dadeau efectiv 11-12 kg/ha (1,1-1,2 % concentratia solutiei) fata de 10 kg/ha (1,0 %) cat era doza recomandata iar acest lucru se facea in cazuri exceptionale, in anii ploiosi cand presiunea de infectie era foarte mare.
Raportează
anonim
radu 23 august 2011  
as dri si eu un calendar pentru stropitul viei si cu ce substante. Va multumesc email: radu_genty@yahoo.com
Raportează
anonim
jurca 26 iulie 2011  
asi dori si eu un calendar pentru stropitul viei si cu ce substante
va multumesc e.mail: stdfjurca@yahoo.com
Raportează
anonim
Manole Gheorghe 11 iulie 2011  
As dori sa va intreb cand este bine sa stropim via:
-dimineata pe racoare?
-seara?
Va multumesc.
Raportează
inicolae 29 iulie 2011  
dimineata dupa ce se ridica roua.
Raportează
anonim
Ciobanu 10 iulie 2011  
asi dori si eu un calendar pentru stropitul viei si cu ce substante va multumesc e.mail ciobanunicolae1964@yahoo.com
Raportează
anonim
nicu 8 iulie 2011  
asi dori si eu un calendar pentru stropitul viei si cu ce substante va multumesc e.mail tonefnicolae@yahoo.com
Raportează
anonim
deval 13 iunie 2011  
Atomizoatele in stropirea viei ,sunt eficiente? Cum ar trebui sa procedam? Mi-ar usura mult munca.
Raportează
inicolae 14 iunie 2011  
Sunt foarte bune atomizoarele in tratamentele la vita de vie. Lucru care trebuie respectat neaparat fiind doza recomandata de fungicid ce se aplica pe unitatea de suprafata. Din cate stiu eu sunt totusi unele produse fungicide care nu se pot aplica cu atomizorul, intereseaza-te inainte la firma de la care cumperi.
Raportează
anonim
alin 13 iunie 2011  
La fel ca si ceilalti as dori un calndar al stropirilor la vita de vie precum si substantele respective insa as vrea sa va spun ca vie pentru care solicit stropirile nu este nobila ci este mostenire de la parintii mei si este hibrida traditionala (alba) ; Nu a fost tratata niciodata si as vrea sa incerc sa o redresez ! Va multumesc ! e-mail:ialin2000@yahoo.com
Raportează
inicolae 13 iunie 2011  
Daca este vie hibrida nu are rost sa-ti trimit un program de tratamente, de ce sa o stropesti pentru mana cand via este rezistenta la aceasta boala. Din punctul meu de vedere, pentru anul acesta, este de ajuns sa mai faci vreo 2-3 stropiri impotriva fainarii cu un produs ce are ca substanta activa sulful (Thiovit Jet, Kumulus, etc.), faci cate un tratament la 2-3 saptamani pana la intrare in parga a strugurilor, daca struguri au inceput sa se coaca fi atent la ce produse folosesti mai ales la INTERVALUL DE PAUZA (perioada minima ce trebuie sa treaca de la tratament pana sa poti consuma strugurii).
Raportează
anonim
deval 9 iunie 2011  
pentru inicolae /Am precizat ca asa procedez eu,si toate cantitatile,le-am dat in procentaj %. sanatate.
Raportează
anonim
deval 8 iunie 2011  
iti zic cum fac eu ; prima stropire cand frunza este in diametru de 4-5 cm solutie de sulfat de cupru 07/%+var si aracet pt fixare 2kg var si o lingura de aracet.2 inainte de inflorire; 3 dupa scuturarea florilor solutie de 1/%. 4 ori de cate ori ploua la un interval de 10-15 zile.marind doza de sulfat cu cate 05kg la fiecare stropire. daca ai ajuns la 2,5 kg/% mergi asa pana la ultima stropire inainte de recoltare cu 15-20 de zile. multa sanatate.
Raportează
inicolae 8 iunie 2011  
nu cred ca o sa inteleada cineva din ce ai scris tu aici, cantitatile pe care le specificati aici cred ca sunt pentru 100 l apa. D-le deval eu nu recomad folosirea produselor care contin cupru inainte de 15 iunie si alta recomandare ... a NU se folosi zeama bordeleza in concentratie mai mare de 1%.
Raportează
anonim
bacusca cristina 4 iunie 2011  
va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie un calendar de stropit vita de vie si solutiile aferente la mail cristinaa_b19@yahoo.com Va multumesc anticipat!
Raportează
rusticon 31 mai 2011  
as dori si eu un calendar de stropit ;..zeama bordeeza mai are efect la bolile din ziua de azi?
Raportează
inicolae 31 mai 2011  
Zeama bordeleza chiar daca este cel mai vechi fungicid folosit (peste 100 de ani) are si va avea in continuare ,mult timp de acum incolo, efect asupra manei (Plasmopara viticola), antracnozei (Gleosporium ampelophagum) si a altor boli. Antracnoza ne mai fiind o boala care pune probleme culturii vitei de vie datorita zemei bordeleze. Zeama bordeleza fiind un produs de contact agentul patogen (ciuperca) nu poate sa-si creeze rezistenta, adica sa apara mutatii care sa reziste la efectul acesteia. Dezavantajul principal al fungicidelor de contact ar fi acela ca sunt usor spalate, fiind necesar sa se repete tratamentul dupa fiecare ploaie.
Fenomenul de rezistenta al agentilor patogeni apare in cazul produselor sistemice, dar acest lucru se intampla in timp (aprox. 10 ani) cand se via se stropeste de prea multe ori cu acelasi produs sistemic ... personal recomand ca produsele sistemice, in cazul manei, sa se foloseasca de 2 ori pe an anume: 1. inainte de infloritul vitei de vie (sfarsit de mai - inceput de iunie) si 2. dupa ce se termina infloritul (dupa 2 saptamani) ... producatori de pesticide spun, despre unele fungicide sistemice, ca se pot folosi de maxim 4 ori pe an dar ... am un mare "DAR"
Raportează
anonim
titi 28 mai 2011  
am plantat vita de vie altoita si acum i a dat lastarul as vrea sa stiu daca trebuie stropita si cu ce substante .as vrea niste substante ecologice ....daca exista asa ceva......si daca aveti un calendar prin care pot invata cum se stropeste si cand v as fi foarte recunoscator daca l as primi si eu.vreau cat mai multe sfaturi de la dvs.va multumesc.adresa de mail gagiuvalentin@yahoo.com
Raportează
anonim
tatiana 26 mai 2011  
buna seara! Am observat ca via familiei mele are frunzele ciuruite si ma intrebam de ce ? Sa fie de la grindina de acum cateva zile sa fie de altceva ? Pe langa asta cred ca a prins o putin bruma. Am fost curioasa sa vad bolile vitei de vie in imagini... Datorita dvs. si pozelor postate am realizat ca via noastra are destul de multe boli. Nu am stropit o niciodata pt ca habar nu am . Va rog sa mi trimiteti si mie un calendar de stropit via si ce fungicide ar trebui sa folosesc ! tatiana.popescu@yahoo.com Multumesc din suflet !
Raportează
dan11 26 mai 2011  
va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie un calendar de stropit vita de vie si solutiile aferente la mail: badeanu.dan@gmail.com
multumesc anticipat
Raportează
inicolae 25 mai 2011  
Incerc cat de curand sa trimit mail.
Raportează
anonim
costy 25 mai 2011  
as dori un calendar de stropit via si daca se poate chiar sa-mi recomandati substante pentru diferitele boli.adresa mea este: costy_zzz@ yahoo.com. va multumesc
Raportează
anonim
radu 24 mai 2011  
va rog sa postati aici un calendar de stropit vita de vie si solutiile aferente !!! oare nu este cel mai simplu???
Raportează
inicolae 25 mai 2011  
Pot sa postez un calendar in care sa prezint doar momentele (calendaristic si fenologic) in care ar trebuii sa se faca tratamentele. Dar nu as spune ce produse sa se foloseasca din mai multe motive dintre care: 1. Nu sunt platit de firmele de pesticide ca sa le fac reclama, 2. As putea sa spun doar substanta activa, fara sa dau denumirea comerciala a produsului, dar asta nu ar ajuta prea mult si nici nu am chef sa caut substante active prin codex, 3. Produsele isi schimba numele de la un an la altul cu toate ca au aceasi substanta activa, de exemplu substanta activa mancozeb se intalneste la produsele care au denumirile comerciale Dithane, Efmanzeb, Maneb, Manzate, Nereb, Manex si lista poate continua. In concluzie daca vrei cateva sfaturi legate de tratamentele la vita de vie trimite mail, daca nu vrei sa-ti apara mailul pe pagina mea trimite-mi mesaj privat.
Raportează
anonim
Gutia Petru 24 mai 2011  
va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie un calendar de stropit vita de vie si solutiile aferente la mail petrugutia@yahoo.com Va multumesc anticipat!
Raportează
inicolae 20 mai 2011  
Am trimis e-mail celor carora am avut unde sa le trimit. Sper sa va fie de folos.
Raportează
anonim
victor 19 mai 2011  
va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie un calendar de stropit vita de vie si solutiile aferente la mail victorbogasieru@yahoo.com Va multumesc anticipat!» Cannes 2011: Cele mai importante momente in imagini (update 19 mai)
» The ONE Movie Star Party 2011 - FOTO
» Tendinte deco 2011: culori extravagante si forme ciudate
csid.ro
Raportează
anonim
emilia 15 mai 2011  
va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie un calendar de stropit vita de vie si solutiile aferente la mail emiliacrstn@yahoo.com Va multumesc anticipat!
Raportează
anonim
stefan49 15 mai 2011  
va rog sa imi trimiteti si mie un calendar de stropire si solutiile folosite.
Raportează
anonim
vic 9 mai 2011  
as dori program de stropit via si solutiile
Va multumesc
Raportează
anonim
alex 9 mai 2011  
Daca poti sa-mi trimiti si mie un program de stropit via si solutiile, am si eu un hectar de vie si nu imi spune nimeni ce sa folosesc si ce e mai bine pentru vie. Merci mult.
aceasta e adresa mea: truti1981@yahoo.com
Raportează
anonim
marcel 27 aprilie 2011  
doresc calendar de stropit via si solutiile aferente.Multumesc antricipat.
Raportează
inicolae 12 aprilie 2011  
Vad ca sunt foarte multe persoane care doresc un caledar de stropiri ( program anual de tratamente ) la vita de vie. O sa revin cat de curand si o sa postez un program de tratamente pentru vita de vie.
Raportează
anonim
gyuriko 4 mai 2011  
va rog sa imi trimiteti si mie un calendar de stropire si solutiile folosite.
Adresa mea este:gyuriko@yahoo.com
Multumesc mult!
Raportează
anonim
Leo 12 aprilie 2011  
Va rog frumos sa imi trimite-ti si mie un calendar de stropire a vitei de vie.Adresa mea este Leo_baiat_de_treaba@yahoo.com
Raportează
anonim
stan c 9 aprilie 2011  
Buna ziua,
Va rog sa-mi trimiteti si mie un calendar al stropiri vitei de vie si solutile folosite.
Multumesc st365c@yahoo.com
Raportează
anonim
zolif 4 aprilie 2011  
As dori si eu daca se poate un calendar al stropirilor la vie si solutiile utilizate pentru vita de vie nobila . Multumesc mult! (adresa mea de e-mail zoltan_fuleki@yahoo.com
Raportează
anonim
mihaela 4 aprilie 2011  
Buna ziua.va rog sa-mi trimiteti un calendar al stropiri vitei de vie. adresa mea ella_miha_2005@yahoo.com
Va multumesc.
Raportează
anonim
stefan 26 decembrie 2010  
As dori si eu un calendar al stropiri vitei de vie si, daca se poate sa-mi spuneti daca pot altoi vita hibrid din curte cu vita nobila, metoda si perioada. Apreciez total oamenii harnici si dispusi sa transmita si altora din stiinta lor. Sarbatori fericite, cu deosebit respect, Stefan![adresa mea de mail- stefan.baltoi@tvr.ro
Raportează
anonim
rok 14 decembrie 2010  
cum se face
Raportează
SORYY73 18 noiembrie 2010  
INTERESANT ....MULTUMIM PT POZE.. !
Raportează
anonim
Marian Rata 13 mai 2010  
Am in curte cam 40 de butasi de vita plantati anul trecut si inca 20 pusi anul acesta . am vazut ceva ciudat la frunze si din pozele expuse pe site cred ca e vorba de Paianjen - Eriophies vitis .mi-ati putea spune va rog cu ce sa stropesc via sa scap de acest paianjan ? pot stropi si butasii pusi anul acesta ? multumesc anticipat . marcosman55@yahoo.com
Raportează
anonim
virgil 17 aprilie 2010  
Sunteti expert. As dori si eu daca se poate un calendar al stropirilor la vie si solutiile utilizate.Multumesc mult! Si inca ceva. Acum se mai poate altoi pe vita? Ma refer la ceva hibrid mai vechi pe care sa grefez vita nobila. Cu mii de multumiri.
Emailul meu: virgilnistoroiu@yahoo.com
Raportează
inicolae 21 aprilie 2010  
am trimis mail.
Raportează
Florin79 4 aprilie 2010  
daca se poate spune cu ce solutii si perioada de stropire
Raportează
inicolae 7 aprilie 2010  
ti-am trimis un mesaj verifica-l.
Raportează
inicolae 31 martie 2010  
un utilaj modern. are echipament pentru stropit (vezi foto) si echipament pentru recoltat.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.